Прошу відкласти всі політичні ігрища і дати бій коронавірусу, - Ємець про свою відставку

Ексміністр МОЗ Ілля Ємець зазначив, що на даний час чиїсь політичні амбіції не мають жодного значення

Про це йдеться у його заяві у зв'язку із відставкою.

 "Відколи я прийшов на посаду міністра, я відверто казав, що є фаховим лікарем та медичним управлінцем, що я прийшов з чітким баченням реформи охорони здоров'я, яка мала завершитися запровадженням державного медичного страхування. Адже це продовження існуючої реформи, з деякими еволюційними змінами та елементами передового світового досвіду, це система, яка працює за принципом win-win як для пацієнтів, так і для лікарів. Ми тільки почали роботу у цьому напрямку. Втім, основні зусилля одразу довелося кинути на боротьбу з коронавірусом. І я дуже добре усвідомлюю, що таке боротьба за порятунок людських життів", - йдеться у повідомленні.

Ємець додав, що рятує життя людей всю свою професійну кар'єру і починав він, коли відсоток смертності від операцій становив близько 24%.

"За час роботи нам вдалося зменшити цей відсоток до 1%. Я знаю, про що говорю. З 2003 року моя клініка є взірцем навіть за міжнародними стандартами, в ній ми однаково допомагаємо дітям і літнім людям", - зазначив Ємець.

Він наголосив, що життя людини є його основним пріоритетом не лише останні 25 днів. 

"Так склалося, що від сьогодні рішенням парламенту мої повноваження як міністра охорони здоров'я припинено. Я приймаю цей вибір і надалі зосереджу свої зусилля на порятунку людських життів, як професійний лікар та керівник медичної установи", - йдеться у заяві.

Також він звернувся до політиків та народних обранців і нагадав, що людина, її життя і здоров'я є найвищою цінністю держави. 

"У ці важкі часи не мають жодного значення чиїсь особисті політичні амбіції. Тому прошу відкласти всі суперечки, розбіжності та політичні ігрища й дати рішучий бій справжньому, невидимому ворогові - коронавірусу. З першого дня на посаді я попереджав про серйозність загрози від COVID-19. Сьогодні, я сподіваюсь, цю загрозу повністю усвідомили всі, як представники влади, так і прості люди", - наголосив Ємець.