"У зони, де є грязь і слина, повинні потрапляти і мило, і антисептик": дерматолог про правильне миття рук під час пандемії

Дерматолог, доктор медичних наук Олександр Літус повідомив про важливість правильного миття рук та практичну користь мила з дозаторами

Про це дерматолог розповів в ефірі програми "PRO здоров'я спецвипуск", передає Еспресо.TV.
 
"Дуже важливо правильно мити руки. Дуже правильно зробити, щоб у ті зони, де скоплюється грязь і слина з вірусом, туди потрапило і мило, і антисептик. Для цього ВООЗ було розроблено методику, яким чином треба мити руки. Вдома користуйтесь, якщо є можливість,  одноразовими серветками. Витерли руки, а далі цю серветку або спалили, або викинули у той мусорний контейнер, який потім буде утилізовано. Це на сьогоднішній день для людства має більш важливі речі, чим то, яким типом мила ми користуємся", - наголосив Літус. 
 
Дерматолог наголосив, що не треба використовувати повітряні сушарки, щоб ще розповсюджувати вірус. А також додав, що під час пандемії рекомендовано не носити довгі нігті, адже купа вірусних часточок знаходиться саме під ними.
 
Літус також зазначив, що  коли  ми користуємося милом з дозаторами, то практично не контактуємо з усією пляшкою та отримуємо мило у правильній кількості аби повністю обробити руки.
 
"Коли ви отримуєте, якусь частину від помпи, то ви майже не контактуєте з цим. Коли ви безумовно користуєтесь шматком мила, то обов'язково після того, як ви намилили цим милом, це мило окремо помити під водою і покласти назад. Справа в тому, що коли ми намилюєм , то ми не завжди достатньо отримуєм самого мила на поверхню. І що ми робимо? Ми взяли якусь кількість мила на долоні, а на верхню частину його не вистачило, адже воно зреагувало з ліпідними рештками на шкірі. А коли є помпа, то там дозовано, правильна кількість мила розрахована, якої абсолютно достатньо, щоб повністю обробити руки",  - наголосив дерматолог.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine