"Це не новий бюджет, пов'язаний з кризою, а секвестр старого бюджету" : Княжицький пояснив, чому не проголосували за зміни до законопроєкту

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький розповів, чому депутати не проголосували за зміни до бюджету

Про це він сказав журналістам біля Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

"По-перше, лише завдяки фракції "Європейська солідарність", особисто Порошенку, вдалося трішки збільшити кошти на культуру. Але це було набагато менше, ніж ми вимагали, оскільки я цим особисто опікуюсь і знаю, що Європейські країни, як Німеччина, яка 50 млрд видає на культуру в умовах кризи. Ми, знищуючи українську культуру повністю, підіграємо ворогу. Очевидно ми не могли за це голосувати", - сказав Княжицький.

Він пояснив, що так само депутати не могли голосувати за високі зарплати прокурорів, працівників ДБР, членів наглядових рад підприємств.

"Їх лише на 30% скоротили на період карантину. Тобто люди по 500 тис. грн щомісячно отримують, у той час, коли лікарі таких елементарних масок не мають. Це сором. Ми за такий бюджет не голосували. І його відправили на доопрацювання, бо це не новий бюджет, пов'язаний з кризою, а це секвестр старого бюджету", - зазначив нардеп.

За його словами, у проєкті скорочують найважливіші для суспільства статті.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.