"Сили, які призвели до відставки уряду та генпрокурора, зараз виступають за дефолт", - Гончарук закликав Раду проголосувати "антиколомойський" закон

30 березня колишній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук закликав парламентарів недопустити дефолту та прийняти закон про банки

Відповідне відеозвернення експрем'єр-міністр Олексій Гончарук поширив у соцмережах.

Гончарук звернувся до нардепів:

"Зараз існує вакуум інформації та розгортаються сценарії, що відірвані від реальності, але відповідають інтересам окремих груп впливу. Судячи з того як розвиваються події, в команді президента залишається все менше людей, які готові прямо говорити часто не приємну правду."

Він додав, що сили, які раніше працювали над відставкою його уряду та генерального прокурора Руслана Рябошапки, зараз виступають проти МВФ та за дефолт.

"Закон про банки необхідно проголосувати! Без нього співпраці з МВФ не буде. Так само важливе і ухвалення закону про вільний обіг земель. Бо навіть такий варіант реформи - великий крок вперед для України", - наголосив колишній прем'єр.

"Що стосується бюджету, то є два найбільш небезпечних моменти - суттєве збільшення дефіциту бюджету та відтермінування середньострокового бюджетування", - зазначив він.

На думку Гончарука, зараз один з тих моментів, який прийнято називати вирішальними.

"Відмова від МВФ та дефолт - це найгірший сценарій для українців. Пам’ятайте про це, перед тим, як приймати рішення. Сьогодні у ваших руках доля країни", - завершив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb