"Укрспирт" виготовлятиме дезінфікуючий засіб для виробництва антисептиків

Верховна Рада підтримала законопроєкт №3275, який, зокрема, дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт"

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Сьогодні депутати проголосували за зміни у законодавство, які дозволяють закласти ціну на спирт без акцизу у виробництво дезінфікуючого засобу для антисептиків. До 30 квітня ДП “Укрспирт” виготовлятиме дезінфікуючий засіб відразу на базі своїх заводів. Процедура така: вітчизняні виробники надають нам тару, ми виробляємо спирт, проводимо його денатурацію та виготовляємо дезінфікуючий засіб (за затвердженою рецептурою). Увесь процес відбувається під наглядом працівників Державної податкової служби", - повідомив в.о. голови ДП "Укрспирт" Сергій Блескун.

Зазначимо, йдеться про проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)". Зокрема, законопроєкт передбачає тимчасове спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.

  • Кабмін ухвалив рішення про заборону продажу за кордон українського етилового спирту.