У Бразилії суд заборонив президенту Болсонару агітувати проти карантину

Суд в Ріо-де-Жанейро заборонив уряду президента Бразилії Жаіру Болсонару поширювати рекомендації та інформацію, спрямовані проти обмежувальних заходів для стримування коронавірусу

Суддя розпорядилася припинити урядову кампанію під назвою Бразилія не може зупинитися, а чиновникам веліла утримуватися від агітації або публікації інформації про коронавірус, які не мають наукового обгрунтування, повідомляє DW.

Уряду дали добу на те, щоб оприлюднити офіційну заяву, в якій пояснюється, що кампанія Бразилія не може зупинитися не відповідає науковим критеріям і фактам. Крім того, суд повернув церкви на карантин, скасувавши указ президента, згідно з яким дозволялося відвідувати релігійні установи під час пандемії.

Раніше президент Болсонару в своєму зверненні до нації закликав мера Ріо-де-Жанейро і губернатора Сан-Паулу "повернутися до нормальності" і покінчити з карантинними заходами.

Він в черговий раз назвав коронавірус "невеликим грипом" і розкритикував ЗМІ за поширення страхів.

Також він заявив, що регіональна влада повинна покінчити з концепцією "випаленої землі", як він називає введені проти епідемії заходи.

Уряд Бразилії, дотримуючись ідеї президента, підготував рекламну кампанію під гаслом Бразилія не може зупинитися. У соцмережах поширюється відео, де голос за кадром перераховує професії, заради яких країна не повинна зупинятися, і каже про компанії, які змушені скорочувати робочі місця і закривати виробництва.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine