Уряд підтримав пропозицію Ємця щодо посилення карантину, - МОЗ

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу міністра охорони здоров’я Іллі Ємця щодо посилення карантинних заходів через коронавірус

Про це повідомила пресслужба МОЗ y Facebook.

Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Уряду 29 березня.

Прийнята постанова передбачає, що на осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19 або хворіють на коронавірусну хворобу та не потребують госпіталізації, покладається обов’язок дотримуватись режиму самоізоляції з метою запобігання поширенню хвороби в Україні.

Особи, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягатимуть обсервації протягом 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

ОДА та КМДА мають забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.

Крім того, постанова передбачає, що до 5 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України повинне розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання режиму самоізоляції та обсервації.

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня має розглянути 13 питань, серед яких призначення нових міністрів і законопроєкти для запобігання поширення коронавірусної хвороби.

 

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine