Або програємо війну і дерибанимо країну між олігархами, або беремо кошти у МВФ: Княжицький про "антиколомойський" і земельний закони

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький заявив, що голосування за закони про банки і землю чітко показало, хто є прихильниками європейської України, хто підтримує олігархічний або проросійський вектор

Про це Княжицький написав у Facebook.

"Чому важливі закон про банки і закон про землю? Голосування за них чітко проводить водорозділ між тими, хто за Європейську Україну і тими, хто за олігархічну або проросійську. У нас фінансова криза з двох причин: нефахове управління влади Зеленського і пандемія. Друге наклалося на перше. Бюджет порожній. Отже ми або входимо в дестабілізацію, програємо війну, дерибанимо країну між олігархами, або беремо кошти у МВФ", - написав Княжицький.

Народний депутат наголосив, що співпраця з МВФ є наразі єдиним джерелом підтримки розвитку України.

"МВФ - єдине джерело на сьогодні. І структура, яка штовхає Україну до європейської ринкової економіки з верховенством права. МВФ вимагав закону про ринок землі за європейською моделлю і унеможливлення розкрадання держави під виглядом повернення банків через корумповану судову систему", - написав Княжицький.

При цьому нардеп зазначив, що відмова від "антиколомойського" і земельного закону загрожувала українській державності.

"У Зеленського був вибір: або стати останнім президентом, дати країну на розграбунок олігархам, які привели його до влади, або відчути власну відповідальність за Україну. Він, слава Богу вибрав друге", - написав Княжицький.

Народний депутат також зазначив, що правки "Європейської Солідарності" до закону про землю дозволили вберегти від дерибану 11 млн га державної землі, зберегти комунальну землю за громадами та передбачити умови для створення прозорого земельного кадастру.

"Порошенко і "Європейська Солідарність" завжди були за європейський вибір, європейські моделі розвитку і ринок землі. Тому ми проголосували за банківський закон. Тепер про землю. МВФ ніколи не казав, якого саме закону він хоче. "ЄС" хотіла закону про ринок за європейською моделлю. Олігархи хотіли розікрасти для спекуляцій державні землі. Відповідальні колеги зі "Слуг народу" прислухались до аргументів "ЄС". Наші умови було прийнято. Ось мій виступ і таблиця, у якій видно, яким закон був і яким став після врахування пропозицій "Європейської Солідарності", - написав Княжицький.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb