Місцеві бюджети втратять 12,4 млрд грн через прийняття "антикризових" законів Радою, - Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко прокоментував прийнятий Радою 30 березня антикризовий закон 32 75, заявивши, що це грабіж бюджетів місцевої влади

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Про антикризовий закон 32 75, в якому прописано багато важливих норм. В зверненні до керівництва країни мери асоціації міст України просили врахувати їхні пропозиції", - нагадав Кличко у зверненні.

"Цей закон вчора ухвалили. В чому були застереження мерів, і чим цей закон загрожує киянам? По-суті, - це грабунок місцевих бюджетів. Всупереч позиції президента, прем'єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати не дослухались до вимог місцевих громад і ухвалили законопроєкт, в якому створили несправедливі умови для бізнесу", - заявив мер Києва.

За його словами, законом забезпечили окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків до бюджетів всіх рівнів. Через вже запроваджені зміни у податкове законодавство місцеві бюджети матимуть втрати у, щонайменше, 12,4 млрд грн.

"Тільки втрати бюджету столиці в умовах боротьби з коронавірусом становлять близько 1,6 млрд грн", - наголосив Кличко.

"Через ухвалення закону 32 75 у громад не буде коштів на зарплати медикам,соцпрацівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ", - додав він.

Міський голова столиці зауважив, що депутати врахували тільки частину пропозицій і схвалили половинчасті рішення, наприклад, - надали відстрочку по сплаті податку на землю і нерухомість бізнесу що не працює, і тому, що працює.

Кличко зазначає, що таким чином власники паїв не отримають прибутки від своєї землі від орендарів-агрохолдингів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb