100 га в одні руки це поміркований показник, - Совсун про підтримку законопроєкту про ринок землі

Нардеп від партії "Голос" Інна Совсун повідомила, що вирішальними у підтримці закону про ринок землі були правки про етапність реформи та про придбання максимального розміру ділянки у 100 га

Про це вона заявила в ефірі програми "Вечір з Христиною Яцків", передає Еспресо.TV.
 
"Вчора відбулася дійсно подія. Так, ми проголосували за відкриття ринку землі. Коли було проголосовано за закон в першому читанні, ми як партія, яка в програмі декларувалась за те, що ми виступаєм за відкриття ринку землі,  дуже активно включилась в роботу і виписала своїх 6 основних пунктів, які є для нас принциповими, щоб ми проголосували за цей закон. Фактично всі ці правки було враховано при підготовці законопроєкту до другого читання", - повідомила Совсун.
 
Нардеп зазначила, що вирішальними для партії у підтримці законопроєкту були правки про етапність реформи та про придбання максимального розіміру ділянки у 100 га.
 
"Єдина правка, яку не було враховано до вчора,  це правка  про так звану етапність реформи. Ми наполягали, що на першому етапі треба дати можливість викуповувати землю тільки фізичним особам, для того, щоб дати можливість громадянам України, фермерам купувати землю не змагаючись з великими агрохолдинговими компаніями. Вчора парламент дійсно погодився на цю правку. Більше того, по  концентрації було прийнято навіть радикальніше рашення, впродовж наступних кількох років максимальна ділянка, яку ти можеш купити становитиме 100 га. Це порівняно не велика, порівняно з тим, що пропонували в першій версії до 200 тис., то 100 га це поміркований показник. Тому "Голос" голосував за цей закон", - заявила Совсун. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb