Єрмак: переговори по створенню Консультативної ради в ТКГ тривають

Консультації щодо створення Консультативної ради в ТГК досі тривають

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак під час брифінгу, повідомляє Еспресо.TV.

Єрмак зазначив, що ідея створення Консультативної ради обговорювалась в телефонній розмові політичних радників в нормандському форматі.

"Що стосується Консультативної ради (ТКГ, - ред.). Так дійсно Консультативна рада обговорювалась в телефонній розмові політичних радників в нормандському форматі. Рішення, яке було досягнуто в Мінську: ідея створення такої ради буде далі розглядатись після консультацій з нашими партнерами Франції, Німеччини та ОБСЄ. Ці консультації досі тривають", - заявив Єрмак.

"Ми готові говорити з громадянами, які зараз проживають на тимчасово окупованих територіях. Які сьогодні не є учасниками не війни на Донбасі, на яких немає крові наших героїв і наших бійців. Ці позиція ніколи не змінювалась. І ось з'явилось питання як же можна створити таку платформу.На які громадяни України, які проживають на контрольній та на підконтольній та уряду України території. Тільки про це йшла мова", - підкреслив голова ОП.

"Ми хотіли припинити монополію на представництва окремих районів Донбасу представників "ЛНР" та "ДНР". І ця платформа, якій ми знайшли робочу назву "координаційна рада" є саме реалізаціює саме цієї ідеї. Тому,  так, ми підняли це питання, але сказали, що це питання буде остаточно вирішено після консультацій з нашими німецькимита французькими партнерами, а також з ОБСЄ. Усе інше ви бачили, добрі люде виклали це в інтернеті недочекавшись. Тому що, коли ми приїхали, нашою метою було винесення тому що українська сторона із самого початку хотіла і продовжеє займати цю позицію, щоб ця платформа була платформою саме створеною громадянським суспільством. Там не передбачається учасників, які б були призначені державою. І ми бачимо, учасниками цієї платформи громадських діячів, представників церков і тд. Але сьогодні ці консультації продовжуються. І тільки після консультацій зі суспільством,  з парламентом України по цьому питанню буде прийнято остаточне рішення. Тому прошу не розганяти зради або якихось думок, які не мають  під собою ніякого обгрунтування", - резюмував Єрмак.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine