З притулків Нью-Йорка після оголошення карантину забрали практично всіх тварин

Після оголошення карантину в Нью-Йорку спорожніли не тільки полиці з продуктами і туалетним папером, а й притулки для тварин. Американці все активніше забирають собак і котів додому

Організації з захисту тварин Muddy Paws Rescue і Best Friends Animal Society розповіли, що притулки, з якими вони працюють, практично спорожніли за останні 2 тижні, повідомляє Bloomberg.

Вся справа в карантині, який ввели в місті, адже сидіти вдома набагато цікавіше в компанії тварин, ніж самому, приводить видання аргументи Анни Лай, директорки з маркетингу Muddy Paws Rescue.

"Це ідеальна проблема", - каже вона.

Така тенденція спостерігається не тільки в Нью-Йорку. Наприклад, з притулків Лос-Анджелеса виїхало на 70% більше тварин, ніж за попередній відрізок часу.

Є також історія з Вашингтона - там сімейна пара вирішила забрати собі додому 10-річну дворнягу Голді. Їх не збентежив ні вік собаки, ні її проблеми зі здоров’ям - у Голді рак. До того ж, вони стверджують, що вирішальним мотивом стало бажання забезпечити собаці щасливе життя.

Через ці тенденції набагато більше роботи стало у зоомагазинів - зараз вони активно переходять в онлайн, скорочують терміни доставки, а ціни їхніх акцій ростуть.

Організації з захисту тварин бояться одного - що, коли почнеться криза, деякі люди можуть в першу чергу позбутися від тварин - і тоді притулки заповняться знову.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine