Смерть жінки після пологів у Франківську: у лікарів виявили коронавірус

З інфікованою коронавірусом жінкою, яка померла після пологів в лікарні Івано-Франківська, контактували один лікар та одна акушерка, в яких також виявили коронавірус

Про це заявив директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний, повідомляє hromadske.

За його словами, 37-річна жінка потрапила в лікарню під спостереження гінекологів ще за місяць до пологів.

"Жінка надійшла із соматичним захворюванням, підозрою на гестоз (ускладнення під час вагітності — ред.), в неї були супутні захворювання, проте буквально за один день до родів в неї з’явилися прояви вірусної інфекції", — розповів Чемний.

Її перевели у спеціальне відділення. Сама жінка розповіла лікарю, що була в Польщі, але в листопаді 2019 року.

"На жаль, її стан погіршився, наростала дихальна недостатність і після народження дитини жінка померла на другий день", — сказав чиновник.

Чемний уточнив, що лікарі не вважають, що вона заразилась у Польщі, а встановити, де вона заразилась, немає можливості. 

"До родів цієї жінки в нас не було серед пацієнтів і серед лікарів навіть підозри на коронавірусну інфекцію. Проте на даний момент у нас є троє працівників з перинатального центру (лікар і дві акушерки), які мають позитивний результат на Covid-19", — розповів він.

Зазначимо, що за словами Чемного, у жодної з чотирьох жінок, які були в палаті з померлою, експрес-тест коронавірус не виявив, але вони продовжують перебувати під спостереженням лікарів. Водночас у самої померлої також експрес-тест коронавірус не підтвердив. Його виявив лише ПЛР-тест.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine