Українці збільшили навантаження на інтернет-трафік через карантин, - Мінцифри

В умовах карантину українці перейшли на віддалену роботу та стали більше користуватись інтернетом - це спричинило збільшення навантаження на мережі телекомунікаційних операторів

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації на своїй сторінці у Facebook.

"За словами представників українських точок обміну трафіком, вони збільшують пропускну здатність каналів за запитом провайдерів. І потенціал ще не вичерпаний", - йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що в умовах карантину в країнах, де вирує пандемія, люди перейшли на віддалену роботу та стали більше користуватись інтернетом. А це означає збільшення навантаження на мережі телекомунікаційних операторів.

За даними компанії Huawei, у період карантину найбільш уражені держави (Китай, Італія, Іспанія, Німеччина, Велика Британія, Франція) відчули помітне зростання в обсягах фіксованого трафіку. Зокрема, в Іспанії зафіксовано збільшення трафіку майже на 40%; в Італії – більше 70% при значному зосередженні на онлайн-іграх; у Німеччині – незначне зростання у 16%; у Британії – 20-30% приросту; у Китаї – 70% і більше.

При цьому спеціалісти відзначали зменшення швидкості у кінцевих абонентів зі зростанням попиту на Netflix, онлайн-ігри і YouTube в період карантину. Тому найбільші стрімінгові платформи знизили якість потокового відео, щоб уникнути погіршення пропускної здатності мереж та попередити неможливість їх використання на території ЄС під час карантину.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine