В Одесі медики "опорної" для COVID-19 лікарні заявили про неготовність закладу та звинуватили головлікаря

Лікарі записали відеозвернення, в якому заперечили офіційну статистику про кількість персоналу та обладнання в закладі, відведеному на боротьбу з епідемією

Про це повідомляє "Думская".

Медики записали відеозвернення до керівників міста, області та країни, в якому заявляють, що озвучені Національною службою здоров'я України дані не відповідають дійсності і відверто завищені.

Так, за словами лікарів, замість заявлених чиновниками 19 анестезіологів в лікарні працюють всього шестеро. У статистиці вказано 10 апаратів ШВЛ. В наявності їх шість, три з яких нещодавно було надано благодійниками.

Відсутні в достатній кількості витратні матеріали та медикаменти для симптоматичного лікування. Захисних костюмів для медиків (які теж закуповували волонтери з БФ "Корпорація монстрів") вистачить лише на чотири дні інтенсивної роботи.

В установі також катастрофічно не вистачає співробітників. Масово звільняється молодший медперсонал. Більшість медсестер і санітарок були старше 60 років.

До сих пір на руках у лікарів, які вже найближчим часом змушені будуть рятувати людські життя від нового вірусу, немає протоколів лікування COVID-19.

"Наша лікарня ніяк не пристосована до того, щоб надавати допомогу хворим на інфекційні захворювання. У нас немає навіть поділу на умовно чисту і брудну зони, не кажучи вже про боксах, про шлюзах, - розповідають лікарі. - Реальна картина виглядає так. Зроблять центр прийому хворих практично в центрі міста, який поширить заразу протягом двох-трьох днів, вб'є нас, тому що вийдуть з ладу більшість докторів, і піде поширення далі".

Рішення про включення лікарні в список медустанов першої хвилі приймалося на підставі цифр, поданих головним лікарем закладу Вадимом Шухтіним. Він, очевидно, завищив їх, щоб отримати договір з НСЗУ.

"Ми протягом тижня зверталися до головлікаря з цими питаннями, але відповідей так і не отримали. У п'ятницю у нас був епідеміолог, який констатував, що ми не готові. Від головного лікаря була відповідь, що він готовий до втрат. Ми, правда, не зрозуміли, до втрат кого: нас як лікарів або людей, які сюди надійдуть", - заявляють медики.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine