Близько половини українців вважають, що заходи проти коронавірусу були вжиті вчасно, - опитування

Близько половини українців (49%) думають, що обмежувальні заходи, спрямовані на протидію епідемії коронавірусу, були вжиті вчасно

Про це свідчать дані соцопитування КМІС.

"Близько половини українців (49%) думають, що обмежувальні заходи спрямовані на протидію епідемії коронавірусу були вжиті вчасно; 38% думають, що влада запізнилася з протидією епідемії; 5% притримуються думки, що обмежувальні заходи було вжито передчасно", - йдеться у повідомленні.

43% опитаних українців виступають за більш жорсткі заходи забезпечення карантину, ніж зараз; 40% думають, що вжиті заходи цілком адекватні ситуації; 9% притримуються думки, ці заходи повинні бути менш жорсткими, введено занадто багато непотрібних обмежень; 1% вважають, що ніяких обмежувальних заходів взагалі не потрібно.

КМІС провів опитування з 27 по 30 березня 2020 рокуметодом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1500 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine.