Чернівецьку область закривають на карантин: виїхати можна буде до опівдня 3 квітня

З 3 по 24 квітня Чернівецьку область повністю закривають на карантин: перетин адмінмежі обмежать для усього приватного транспорту

Про це заявив голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук, передає hromadske.

Відповідне рішення ухвалив уряд.

На межі області розташують 5 контрольно-пропускних пунктів в населених пунктах: Вижниця, Орельці, Звенячин, Атаки та Новодністровськ. На них працюватимуть рятувальники, поліцейські та нацгвардійці.

Карантинний режим запрацює з опівночі 3 квітня. Водночас до 12:00 людям ще дадуть можливість покинути область чи заїхати в неї.

Після цього, перетнути адмінмежу зможуть лише вантажівки, транзитні авто, сільськогосподарські машини, автомобілі підприємств, що забезпечують життєдіяльність області. Водночас приватні особи, які зареєстровані в області, зможуть безперешкодно повернутися, однак виїхати з неї вже не зможуть. Всіх інших - в область не пускатимуть.

Карантинно-епідеміологічні пости, які діють сьогодні в окремих населених пунктах області (у селах Колінківці Хотинського району, Лужани Кіцманського району, Чагор Глибоцького району, Великий Кучурів Сторожинецького району) буде знято.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine