Цибуля в Україні подорожчала на 40%

Станом на початок квітня 2020 року ціна на цибулю в Україні в середньому зросла на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року

Про це повідомляє аналітична платформа Еast-fruit.

“На сьогодні ріпчаста цибуля в Україні вже коштує в середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас, за думку учасників ринку, позитивні цінові тенденції на ринку цибулі збережуться аж до масового надходження на ринок цибулі нового врожаю”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що якщо ще на початку поточного тижня українським виробникам вдавалося продавати цибулю за ціною 18-20 грн/кг, то на сьогодні пропозиція цієї продукції на внутрішньому ринку дещо збільшилася за рахунок імпортної ріпчастої цибулі і продавцям, незважаючи на досить активний попит, все-таки довелося дещо знизити відпускні ціни. 

Таким чином, реалізація вітчизняної цибулі зараз ведеться за ціною 16-17 грн/кг, що в середньому все одно на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За інформацією експертів, невелике зниження ціни відбулося внаслідок відновлення імпорту цибулі з Казахстану, Узбекистану і Польщі через пожвавлення попиту на ринку. Імпортери продають її в Україні від 15 грн/кг. Незважаючи на це, попит на продукцію зростає щодня в умовах гострого дефіциту пропозиції місцевої продукції.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb