Коронавірус: у Британії лікарям дали інструкції, кого рятувати насамперед в умовах обмежених ресурсів

У Великій Британії лікарі отримали рекомендації, згідно з якими у разі надмірної кількості пацієнтів з коронавірусом передусім рятувати потрібно тих, у кого вищі шанси вижити

Відповідні інструкції підготувала Британська медична асоціація (BMA), повідомляє The Guardian.

Інструкція призначена для лікарів, яким доведеться приймати рішення про розподіл "обмежених ресурсів для порятунку життя", коли система охорони здоров’я буде перевантажена хворими.

Зазначається, що літніх пацієнтів із низьким шансом на виживання зніматимуть з апаратів штучної вентиляції легенів, якщо є ймовірність, що обладнання врятує життя більш здоровим пацієнтам.

У документі йдеться про те, що деяким самим хворим пацієнтам може бути відмовлено в доступі до такого лікування, як інтенсивна терапія або штучна вентиляція легенів.

Читайте також: У Британії - різкий стрибок смертності від коронавірусу за добу

Передбачається, що передусім це може торкнутися літніх людей і пацієнтів з хронічними захворюваннями. Їх перелік не вказано, але видання відзначає, що може йтися про проблеми з серцем, захворюваннях нирок, цукровий діабет і хронічну обструктивну хворобу легень.

Зазначається, що в лікуванні можуть відмовити людині, стан якої стабільний або навіть поліпшується, але яка має гірший прогноз, ніж інший пацієнт, якому потрібно той же ресурс.

У Британії майже 30 тисяч людей заразилися коронавірусом, понад дві тисячі померли.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine