Влада не була готова навіть до тестування на коронавірус тих, хто повернувся з-за кордону - Княжицький

Команда президента Володмира Зеленського не приготувалась навіть до тестування на коронавірус тих людей, які повернулись з-за кордону, а не те що до масового тестування. І наразі ми маємо більше хворих на коронавірусну хворобу, ніж думаємо

Про це в ефірі "Прямого" заявив народний депутат фракції "Європейської Солідарності" Микола Княжицький.

"Ми бідна країна. Це ж не секрет. І в нас економіка впала не від коронавірусу, а від того, що прийшов до влади Зеленський. І після цього почала падати економіка. І очевидно, українська влада не була готова не те, що до масового тестування, а хоча би до тестування тих людей, які повертаються з-за кордону. Бо Південна Корея і Тайвань, власне, це робили. Вони почали не так з масового тестування всіх людей, як з масового тестування всіх, хто повертався", - сказав він.

"І коли у нас президент сказав, що у нас будуть закриті кордони, що, до речі, не відповідало дійсності, бо для автомобілів кордони відкриті, - то люди подумали, що вони взагалі закриваються, і ці тисячі людей побігли на кордон, створили там тісняву і, переконаний, позаражали один одного коронавірусом. І, звичайно, їх ніхто ніде не тестував", - додав Княжицький.

"Очевидно, ми переконані, що хворих більше, ніж ми думаємо. Але я сподіваюся, що все ж таки менше, ніж в Італії чи Іспанії", - сказав депутат.