Вибори у США: Байден істотно посилив перевагу над Трампом

Екс-віце-президент США Джо Байден, який лідерує на праймеріз серед демократів, істотно розширив свою перевагу над президентом країни Дональдом Трампом серед зареєстрованих виборців по всій країні, навіть попри те, що коронавірус майже звів нанівець кампанію Байдена

Згідно зі свіжим опитуванням, проведеним Reuters та Ipsos, 46% зареєстрованих виборців підтримують Байдена, якщо він буде боротися проти Трампа на виборах президента США 3 листопада, а 40% заявили, що проголосують за Трампа.

Опитування провели у понеділок і вівторок. Опитали понад 1100 дорослих американців.

Ця перевага в 6 процентних пунктів була вищою, ніж лідерство Байдена в 1 очко, зафіксоване в аналогічному опитуванні, яке проводилося з 6 по 9 березня.

Результат показав, що Байден не постраждав політично через його відсутню видимість, в той час як президент-республіканець перебуває в центрі урядової реакції на пандемію. У США коронавірусом заразилися понад 184 тисячі осіб, померли 3700 осіб.

Байден боровся за те, щоб залишатися на увазі, оскільки коронавірус змусив мільйони американців залишатися у своїх будинках. У той час як Трамп проводив щоденні телевізійні брифінги щодо коронавірусу, Байдену довелося закрити збір коштів та інші передвиборчі заходи, а представники виборчих комісій у багатьох штатах відклали проведення праймеріз.

Нагадаємо, у так званий "супервівторок" 3 березня колишній віце-президент США Джо Байден переміг у десяти штатах на праймеріз Демократичної партії, але сенатор Берні Сандерс виграв у найбільшому - Каліфорнії.

Тижнем пізніше він здобув перемогу у ще чотирьох штатах - Міссурі, Міссісіпі, Айдахо, а також у Мічигані. Крім того, 16 березня він виграв у штаті Вашингтон.

17 березня колишній віце-президент виграв з великим відривом у Флориді та Іллінойсі, а також переміг в Аризоні, домігшись майже вирішального лідерства за кількістю делегатів, які його підтримали.

Зокрема, Байден наразі має 1147 делегатів при тому, що для висунення кандидатом в липні від Демократичної партії необхідна підтримка 1991 делегата. Сандерс виборов 861 делегата.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb