Після евакуації з Таїланду українка порушила режим самоізоляції, запостила численні відео у соцмережах і отримала штраф у 17 тис., - Геращенко

Пасажирка з Бангкока як адресу самоізоляції вказала квартиру бабусі і дідуся, що мешкають в Миколаєві. Факт порушення режиму самоізоляції у Києві Ладиміра сама задокументувала у своїх численних відео в соцмережах

Про це у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"29 березня з Бангкока рейсом PS1172 прилетіла з відпочинку громадянка України Ладиміра Басова. Прикордонники узяли з Ладиміри особисте зобов'язання, відповідно до якого вона повинна була 14 днів знаходитися в самоізоляції", - написав Геращенко.

За його словами, в якості адреси, де вона обіцяла бути на самоізоляції Ладиміра вказала квартиру бабусі і дідуся, що мешкають в Миколаєві. Однак Ладиміра стала їздити по Києву, зустрічатися з друзями, наражаючи таким чином їх життя на потенційну небезпеку бути зараженими коронавірусом.

"Факт порушення режиму самоізоляції Ладиміра задокументувала сама у своїх численних селфі і відео, розміщених в соціальних мережах, що обурило багато користувачів", - пише заступник міністра.

Співробітники поліції Києва виявили цей факт, знайшли місце проживання Ладиміри і вручили їй протокол про адміністративне правопорушення, за яким буде штраф в 17 000 гривень.

"Якщо з'ясується, що Ладиміра таки була інфікована COVID-19 (чого ми їй звичайно не бажаємо) і через порушення режиму самоізоляції, від неї заразилися інші громадяни, то їй може бути пред'явлено звинувачення і по 325 статті Кримінального кодексу", - резюмує Геращенко.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine