ПриватБанк подав новий позов на $5,5 млрд проти Коломойського і Боголюбова

ПриватБанк подав новий позов на $5,5 млрд на Кіпрі проти колишніх власників — Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також одного з топ-менеджерів і двох офшорних компаній

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку.

3 квітня поданий новий позов в кіпрські суди з вимогою відшкодувати збитки в розмірі $5,5 млрд у зв’язку зі схемами, що несуть всі ознаки шахрайства та відмивання грошей. Як стверджують у банку, схеми були здійснені колишніми власниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, а також одним з колишніх керівників банку Тимуром Новіковим з використанням двох кіпрських компаній PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

Позов ПриватБанка відноситься до двох видів транзакцій, які були здійснені в період з 2013 по 2016 рік на значні суми, що виплачуються компаніям, що належать та /або контрольованим Коломойським і Боголюбовим через фіктивні кредитні угоди, що не були погашені.

Ці транзакції включають схему, по якій $2,34 млрд було направлено кіпрській компанії, пов’язаній з колишніми акціонерами ПриватБанку, Duxton Holdings Limited.

Тепер, після нового позову, загальна сума, заявлена ПриватБанком проти Коломойського і Боголюбова в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, склала більше $10 млрд.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine