"У нього не було маски на обличчі": у Празі знесли пам'ятник радянському маршалу Конєву

3 квітня у Празі демонтували пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву. Рішення про демонтаж прийняла в минулому році рада міського району Прага-6, на території якого була встановлена статуя

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, про дату демонтажу пам'ятника не повідомлялось.

Очільник району Прага-6 Ондржей Коларж прокоментував знесення пам'ятника так: "У нього не було маски на обличчі. Правил повинні дотримуватися всі - на вулицю можна виходити, тільки прикривши рот і ніс".

У Чехії зараз діє загальнонаціональний карантин через епідемію COVID-19, в громадських місцях можна перебувати тільки в масці. Масові заходи зараз також заборонені. Представник Праги-6 заявив, що демонтаж пам'ятника був запланований давно, а саме зараз його реалізували тому, що нарешті було вирішено процедурні питання.

Читайте також: У Чехії втомились відмивати від фарби пам'ятник російському маршалу, тому пропонують РФ його забрати

Статуя маршала буде перенесена в депозитарій і згодом стане частиною експозиції Музею пам'яті XX століття, який створюється в чеській столиці. На місці ж, де стояв пам'ятник Конєву, повинен бути встановлений пам'ятник звільненню Праги в 1945 році, як саме він буде виглядати - поки невідомо.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb