Запропонували тестувати вакцину від коронавірусу на африканцях: французьких лікарів звинуватили в расизмі

У Франції вирує "расистський" скандал: двоє медиків запропонували випробувати вакцини від COVID-19 на жителях африканських країн

Про це передає ВВС.

Дана пропозиція викликала масштабний скандал і звинувачення в адресу їх авторів – голови відділення інтенсивної терапії лікарні в Парижі Жан-Поля Міру і глави дослідницької групи в Національному інституті охорони здоров'я і медичних досліджень Каміля Лохта.

Виступаючи в одному з телеефірів, вони запропонували почати тестування в країнах Африки, так як там немає масок, медикаментів і реанімацій.

"Це схоже на дослідження в області захворювання на СНІД. Ми залучаємо повій, тому що знаємо, що вони найбільш уразливі і часто не користуються контрацептивами", - сказав Міра. З його думкою був солідарний Лохт.

Дані слова викликали гучну реакцію в суспільстві. Колишній футболіст збірної Кот-д'Івуара й англійського "Челсі" Дідьє Дрогба закликав "не порівнювати африканців з морськими свинками", а інший футболіст, камерунець Самуель Это'о назвав цих лікарів "вбивцями".

Читайте також: В Австралії почали тестування двох вакцин від коронавірусу

В самому інституті охорони здоров'я назвали слова неправильно зрозумілими. Там нагадали, що клінічні випробування вакцини вже розпочато в європейських країнах та в Австралії, і в разі потреби їх також почнуть і в Африці.

За станом на 3 квітні в Африці зареєстровано 7 064 підтверджених випадки захворювання коронавірусною інфекцією і 290 підтверджених випадків смерті. При цьому, експерти побоюються, що справжні показники можуть бути набагато вище.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine