Ердоган розпорядився, щоб турки молодші 20 років лишалися на самоізоляції

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у п'ятницю, 3 квітня 2020 року, виступив із зверненням до співгромадян, в якому розповів про нові заходи з припиненню поширення коронавірусу

За його словами на 15 днів припиняється в'їзд і виїзд транспортних засобів в 30-ти великих містах Туреччини і провінції Зонгулдак. Про це із посиланням на інформаційну агенцію Anadolu передає Еспресо.TV.

Окрім того, повідомив турецький лідер, вводиться заборона на вихід на вулицю для осіб у віці до 20 років.

Ердоган додав, що громадяни в обов'язковому порядку повинні носити респіраторні маски в місцях скупчення людей, включно з ринками і крамницями.

Читайте такожВіталій Портников: виживання - питання солідарності

Він також наголосив, що на тлі всесвітньої пандемії Туреччина перевершує багато розвинених країн, як в плані підготовки, так і з точки зору матеріального оснащення.

"Той факт, що ми самі виробляємо необхідні в боротьбі з епідемією ключові засоби, зокрема маски, набори тестів, гігієнічні матеріали, позбавив нас від зовнішньої залежності. Всеосяжна система медичного страхування, розгалужена і сучасна мережа лікарень, і достатня чисельність медичного персоналу стали зараз нам у нагоді. У той же час, наша самодостатність практично за всіма основними продуктами харчування, а також наша позиція як їх нетто-експортера, забезпечують велику перевагу для нашої країни. В силу цих причин Туреччина є однією з країн, найбільш підготовлених до цієї пандемії й тієї кризи, що почалася разом із нею", - заявив Ердоган.

Довідка

Станом на 3 квітня в Туреччині нараховувалося 20 921 підтверджених випадків зараження коронавірусом, з них 425 летальних.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb