Саудівська Аравія відкинула звинувачення Путіна в обвалі цін на нафту

Саудівська Аравія відкинула звинувачення президента Росії Володимира Путіна у навмисному обвалі світових цін на нафту

Про це повідомляє DW.

Саудівська Аравія спростувала заяви російської сторони про те, що ціни на нафту обвалилися, зокрема, через вихід Ер-Ріяда з угоди в рамках ОПЕК +. Володимир Путін заявив, що однією з причин обвалу цін на нафту є вихід Саудівської Аравії з угоди ОПЕК +.

"Збільшення ними видобутку і одночасна інформація, оголошення про готовність наших саудівських партнерів надати навіть знижки на нафту. Це, мабуть, пов'язано зі спробами наших партнерів з Саудівської Аравії позбутися конкурентів, які добувають так звану сланцеву нафту", - припустив Путін.

У відповідь на це, міністр закордонних справ Саудівської Аравії Фейсал бен Фархан Аль Сауд заявив, що звинувачення Путіна "повністю позбавлені правди", і таке "спотворення фактів викликає здивування".

За його словами, відкинула угоду саме Росія, а Саудівська Аравія і 22 інших країн безуспішно спробували переконати її піти на додаткове скорочення видобутку нафти і продовжити дію угоди. Аль-Сауд вказав, що його країна хоче домогтися балансу на нафтовому ринку, а Росія, навпаки, хоче підтримувати ціни на низькому рівні заради боротьби з виробниками сланцевої нафти.

Наразі країни ОПЕК + перенесли екстрений саміт, який був запланований на 6 квітня. Новою датою проведення саміту може бути 8 або 9 квітня. Це дасть додатковий час для переговорів з приводу обсягів скорочення видобутку нафти.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine