Чернівецька область отримала чергову партію допомоги від Фонду Арсенія Яценюка "Відкрий Україну"

Сьогодні до Чернівців було доставлено ще 1200 сертифікованих тест-систем для діагностування пацієнтів з підозрою на COVID-19 та 300 літрів дезінфікуючих засобів

Про це йдеться у повідомленні на сайту фонду.

"Вчергове наголошую, що зараз найголовніше – захист наших лікарів, тому що саме вони знаходяться на першій лінії  боротьби з коронавірусом", – відзначив керівник фракції "Народного фронту" у Верховній Раді 8-го скликання Максим Бурбак. Також він зазначив, що очікується третя поставка експрес-тестів та засобів індивідуального захисту для лікарів.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук підкреслив, що завдяки отриманим тестам сімейні лікарі зможуть завчасно виявляти людей з вірусом COVID-19: "Для самих лікарів це теж дуже важливо, адже після завершення робочої зміни вони повинні щодня тестуватися, щоб не наражати на небезпеку пацієнтів та власні сім’ї", – додав він.

Команда Фонду висловлює подяку усім працівникам медичних закладів, які ціною власного здоров’я долучаються до боротьби з недугою.

Нагадаємо, перша партія допомоги була доставлена 20 березня у Чернівецьку міську лікарню №1, яка визначена базовою для лікування хворих на COVID-19.