За добу в Україні сталося майже 700 пожеж на відкритих територіях, - ДСНС

5 квітня в Україні зафіксували 693 випадки загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Лише за минулу добу маємо 693 випадки загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах! Вогонь пройшов 984 гектари", - йдеться в повідомленні.

Загалом за вихідні рятувальники 33 рази виїжджали на гасіння сухої трави, комишу та самосівів на відкритих територіях загальною площею 71 га.

Читайте також: На Київщині пенсіонерка спалила гектар поля та 40 дерев: викурювала лисиць

За останню добу рятувальникам Київщини довелось не легко, адже вони залучались до ліквідації 129 пожеж у екосистемах. Найзапеклішу боротьбу с полум’ям вели Білоцерківський, Сквирський, Кагарлицький, Володарський, Тетіївський, Баришівський, Ставищенський райони.
Загальна площа ліквідованих пожеж в екосистемах становить 169, 4 га.

Також протягом доби, що минула, рятувальники Кіровоградщини 13 разів залучались на гасіння пожеж сухої рослинності та сміття. Такі випадки стались у Добровеличківському, Знам’янському, Петрівському, Олександрівському, Новомиргородському районах, містах Олександрія та Кропивницький. Загальна площа загорянь становить близько 0,8 га.

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор -  можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. 

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb