Дослідники прогнозують смертність від коронавірусу в Британії втричі вищу, ніж в Італії

Смертність від коронавірусу у Великій Британії під час першої хвилі пандемії може становити до 66 тисяч осіб, згідно з прогнозом Інституту показників і оцінки здоров’я (IHME) при Університеті імені Вашингтона

Згідно з моделюванням, проведеним дослідниками з IHME, жертвами COVID-19 стануть приблизно 151 680 жителів Європейського континенту, пише AFP.

За даними дослідників, до липня 2020 року в Британії від коронавірусу можуть померти 66 тисяч осіб. Цей показник буде найвищим в Європі.

В Італії прогнозують до 20 тисяч смертей. Далі йдуть Іспанія та Франція з 19 тисячами і 15 тисячами летальних випадків відповідно.

У IHME допустили, що число померлих в США перевищить їхній прогноз. У звіті за 5 квітня дослідники заявили, що прогнозують 80 тисяч випадків смерті від COVID-19 в США під час першої хвилі пандемії.

Наразі в Британії діє режим жорсткого карантину, але строгі заходи соціального дистанціювання були прийняті після того, як число померлих від коронавірусу перевищило 300 осіб.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон, який наразі перебуває у реанімації з COVID-19, піддався критиці за бездіяльність в розпал пандемії.

Станом на 6 квітня у Великій Британії від коронавірусу померли 5 373 людини. Кількість випадків зараження наближається до 52 тисяч.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine