Можливе створення Консультативної ради не змінить структуру ТКГ у Мінську, - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що можливе створення Консультативної ради в рамках політичної робочої підгрупи не змінить структуру Тристоронньої контактної групи

Про це Кулеба сказав в ефірі програми "Зворотний відлік" на UA: Перший, передає "УНІАН".

"Структура Тристоронньої контактної групи не змінюється. І ми не плануємо її зміни. Вона складається з Росії, яка напала на Україну; з України, яка захищається; і з ОБСЄ, яка між ними є посередині", - наголосив Кулеба.

Він додав, що українська влада здійснює пошук будь-яких шляхів для того, щоб Мінський переговорний процес був дієвим, призводив до звільнення громадян і до деокупації української території. 

Окремо голова МЗС сказав, що ніколи не підтримував і підтримувати не буде прямі перемовини з так званими "ДНР" і "ЛНР". 

"Я ще раз наголошую, це моя принципова позиція – прямих перемовин з представниками "ДНР" і "ЛНР" не має бути", - заявив Кулеба.

Міністр зазначив, що протокол про необхідність створення Консультативної ради, під яким поставив свій підпис керівник Офісу президента Андрій Єрмак, не є міжнародно-правовим документом. 

"Це є робочий документ переговорного формату Тристоронньої контактної групи, тому тут немає предмету", - зазначив міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb.