Навчали неонацистів готувати теракти: США внесли "Російський імперський рух" до реєстру терористів, - Помпео

США внесли угруповання "Російський імперський рух" до реєстру терористичних організацій, запровадивши відповідні санкції проти угруповання та його ватажків

Про це заявив 7 квітня держсекретар США Майк Помпео, передає "Укрінформ".

"Запроваджені заходи мають на меті позбавити цих терористів необхідних їм ресурсів для підготовки до вчинення атак", - сказав Помпео.

Очільник Держдепу США наголосив, що російське угруповання "брало участь у навчаннях зі вчинення тероризму".

За словами Помпео, "Російський імперський рух" організовував воєнізовані навчання білих расистів і неонацистів у Європі та займався об'єднанням таких організацій у спільний фронт.

Держсекретар США уточнив, що це угруповання використовувало тренувальні бази в Санкт-Петербурзі для підготовки навчань із застосування тактичної зброї та рукопашного бою і здійснення атак у лісах і містах, .

Помпео нагадав, що в 2016 році у шведському Гетеборзі прогриміла низка вибухів у притулку для біженців і кафе. Підривниками виявилися двоє шведів, які пройшли навчальний курс "Російського імперського руху".

Напередодні, 6 квітня, Мінфін США повідомив про визнання терористами лідера "Російського імперського руху" Станіслава Воробйова, керівника "Імперського легіону" - воєнізованого крила угрупування - Дениса Гарієва і координатора з питань зовнішніх зв'язків Миколу Трущалова та запровадження проти них санкцій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb