Пандемія коронавірусу: у ВООЗ закликали країни не послаблювати карантинні заходи надто рано

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала країни не послаблювати карантинні заходи, введені через поширення коронавірусу, занадто рано

Про це повідомив офіційний представник ВООЗ Крістіан Ліндмайер на брифінгу, пише Reuters.

"Одне з найважливішого - не послабляти заходи дуже рано, щоб не повернутися на старі позиції. Це схоже на те, як бути хворим: якщо ви встаєте з ліжка занадто рано і занадто рано починаєте працювати, ви ризикуєте повернутися назад з ускладненнями", - пояснив він.

Ліндмайер додав, що у ВООЗ немає загальних рекомендацій для країн і регіонів щодо ослаблення карантину.

За даними Financial Times уряди європейських країн почали підготовку до ослаблення карантинних заходів, які раніше ввели у зв'язку з поширенням коронавірусу. Обмеження залишаться в силі ще кілька тижнів. Зокрема про таке рішення заявили Франція, Іспанія, Італія та інші.

У ЗМІ з'явилася інформація і про те, що Німеччина готова перейти від карантину до заходів з контролю епідемії.

У документах одного з міністерств Німеччини говориться, що в країні замість карантину планують розробити систему управління на кордонах ЄС, а також відкрити кордони в рамках Шенгенської зони.

У той же час німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що ще не час ослаблювати обмеження.

Данія вже офіційно оголосила про поступове пом'якшення карантину. Через тиждень в країні планують відкрити дитячі садки і початкові школи.

Станом на ранок вівторка, 7 квітня, число випадків зараження коронавірусом в світі перевищило 1,3 млн осіб.

Більш 286 тис. осіб у всьому світі вже вилікувалися від захворювання, спровокованого новим коронавірусом, тоді як кількість смертей перевищила 74 тис.