Скаргу на рішення про виплату ПриватБанком понад $200 млн братам Суркісам суд розгляне без адвокатів фінустанови

8 квітня Апеляційний суд Києва розглядатиме не апеляцію адвокатів Приватбанку, а апеляцію Мін'юсту. Адвокати до засідання недопущені, бо не отримали повістку

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ПриватБанк звернувся з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза будівлею суду.

У банку також додали, що наразі немає ніякої інформації щодо апеляційної скарги ПриватБанку на відповідне рішення суду.

Нагадаємо, суддя Печерського районного суду В'ячеслав Підпалий постановив, що ПриватБанк зобов'язаний компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, які вони у 2012-2014 рр. розмістили на рахунках кіпрської філії ПриватБанку, та відсотки, які мали нараховуватися за умовами депозитних договорів.

За рішенням суду відшкодувати збитки державний банк зобов'язаний компаніям Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP і Sofinam Investments LLP.

Рішення судді Підпалого задовольнило позов олігархів, в якому вони домоглися не визнавати їх пов'язаними з Приватбанком особами.

Як повідомлялося, грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку та його філій, під час націоналізації банку наприкінці 2016 року потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

Суркіси оскаржили внесення їх до процедури bail-in у судах. Зокрема, Верховний Суд України 16 квітня продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій на користь Суркісів щодо їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Нагадаємо, 31 січня Велика палата Верховного Суду відклала на невизначений термін розгляд справи за позовом сім'ї Суркісів щодо ПриватБанку. Справу було відкладено за клопотанням Кабміну. Суд має розглянути скасування рішення НБУ про визнання членів сім'ї Суркісів пов’язаними з АТ КБ "ПриватБанк" особами та про визнання недійсними договорів обміну їх депозитів на акції додаткової емісії Приватбанку

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb