Суд залишив під вартою та домашнім арештом підозрюваних у вбивстві трирічного сина депутата Києвради Соболєва

Печерський суд продовжив запобіжні заходи до травня 2020 року членам групи росіянина Юсупа Абуєва - ймовірного організатора замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його трирічний син

Про це повідомив один з потерпілих у справі щодо вимагання грошей членами групи - депутат Київської міської ради Олексій Новіков у коментарі для hromadske.

Йдеться про вимагання грошей, погрози вбивством і викрадення людини. У справі 8 підозрюваних: Гелані Межиєв, Павло Нікіфоров, Олексій Величко, Дмитро Онуфрієнко, Євген Пасіка, Роман Дерманський та Антон Василенко. Останні троє були у розшуку кілька місяців.

Наразі у розшуку перебуває росіянин Юсуп Абуєв, якого слідство вважає організатором банди. Також Абуєву погоджено підозру у справі вбивства трирічного сина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва.

Читайте також: Вбивство сина Соболєва: депутат дасть 2 млн за інформацію про замовника

Суд продовжив тримання під вартою Євгену Пасіці та Дмитру Онуфрієнку, під домашнім арештом залишаються Павло Нікіфоров, Олексій Величко, Антон Василенко, Роман Дерманський. Гелані Межиєву суд змінив домашній арешт у Києві на Одесу.

За підозрою слідства, Абуєв створив групу, яка на замовлення вибивала борги. У групі, за даними слідства, був керівний склад, який отримував замовлення, організаційний - який займався вибиття грошей збирав інформацію про потенційних потерпілих та силовий, який вимагав гроші. Частину з цих грошей вони залишали собі, інші - віддавали замовнику. За даними слідства, це було оформлено як робота юридичної фірми ТОВ "Правовий центр ЛОЄРС", яка належала ще одному підозрюваному Євгену Пасіці. Слідство вважає, що групі допомагали експоліцейські, нині підозрювані Онуфрієнко та Величко.