Трамп підписав указ про право США використовувати ресурси Місяця

Президент США Дональд Трамп підписав указ на підтримку комерційного освоєння ресурсів на Місяці та інших небесних тілах

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"У американців має бути право вести комерційні дослідження, видобуток і використання ресурсів у космічному просторі відповідно до чинного законодавства. Космічний простір є з юридичної і фізичної точки зору унікальним простором для діяльності людини, і Сполучені Штати не розглядають його як загальне надбання. Таким чином, політика Сполучених Штатів повинна полягати в тому, щоб стимулювати міжнародну підтримку видобування та використання ресурсів у космосі зі сторін державних і приватних дійових осіб", - наголошується в указі.

У документі, зокрема, наголошено, що США не визнають Угоду про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах, ухвалену резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у грудні 1979 року.

"У зв’язку з цим держсекретареві слід протидіяти будь-яким спробам з боку будь-якої держави або міжнародної організації розглядати Угоду про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах як ту, що відображає або яким-небудь іншим чином виражає звичайне міжнародне право", - йдеться в указі Трампа.

Нагадаємо, в четвертому пункті Угоди про діяльність держав на Місяці та інших небесних тілах від грудня 1979 р заявлено, що "дослідження і використання Місяця є надбанням усього людства і здійснюється на благо і в інтересах усіх країн".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb