У Румунії створять склад з медобладнанням ЄС

У Румунії буде розміщений склад медичного обладнання Європейського союзу для боротьби з COVID-19

Про це заявила глава Європейської комісії Урсула фон дер Лейен, передає Romania Insider.

Глава Європейської комісії наголосила, що уряд Румунії першим у Європі забажала придбати і розмістити запас апаратів штучної вентиляції легень. А також додала, що 150 апаратів ШВЛ (апарати штучної вентиляції легень - ред.) вже замовлені та будуть доставлені до Румунії перед відправкою в країни, які їх потребують, включаючи Іспанію та Італію.

Фон дер Ляйєн заявила, що Румунія несе відповідальність за закупівлю обладнання, а ЄК профінансує 90% суми, витраченої на ці запаси. Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації управляє розподілом обладнання, щоб забезпечити його доставку туди, де воно найбільше необхідно.

"Ми створили загальний стратегічний запас медичного обладнання ЄС. Це перший випадок, коли нам вдається зробити це через механізм цивільного захисту. Ми закупимо ці матеріали за гроші ЄС і відправимо їх у країни, які в них найбільше потребують. Я пишаюся і вдячна за те, що Румунія запропонувала стати першою європейською країною, яка придбала і прийняла від імені ЄС вентилятори", - заявила фон дер Лайен.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb