Запустили мобільний додаток для контролю самоізоляції та обсервації українців

В Україні запустили мобільний застосунок для контролю режиму обсервації та самоізоляції, його невикористання прирівнюватиметься до порушення режиму та спричинить накладення штрафів

Про це повідомив віце-прем'єр міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Протягом дня упродовж 14 днів людині надходитиме до десяти push-повідомлень. Потрібно буде зробити своє фото, і під час здійснення фотографії вмикатиметься геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, а невикористання застосунку, по суті, буде порушенням режиму карантину, то вже існують певні врегульовані суми штрафів, які людині потрібно буде заплатити", - заявив він.

Міністр цифрової трансформації також зазначив, що наразі є три цільові аудиторії програми: люди, які повернулися з-за кордону та підлягають обсервації; хворі й ті, хто перебуває на домашньому лікуванні, а також особи з підозрою на коронавірусну хворобу.

Крім того, на сайті Мінцифри зазначається, що в застосунку "Дія" також буде доступний сервіс push-повідомлень, які надаватимуть актуальну інформацію про поточний стан справ із протидії коронавірусу в Україні. 

Через сервіс українцям стануть доступні повідомлення про актуальні рішення уряду, про впроваджувальні обмежувальні заходи й умови карантину, а також практичні рекомендації щодо того, як убезпечити себе і своїх близьких від зараження.

"Якщо у вас не стоїть автооновлення застосунків, поновіть "Дію". Новий реліз. Перша новина - додали функцію інформування через повідомлення про коронавірус. Не будемо пушити щодня. Тільки новини, які є вкрай важливими", - написав Федоров у своєму Telegram-каналі, коментуючи нові функції "Дії".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України зобов'язав Міністерство цифрової трансформації в термін до 5 квітня 2020 року розробити та впровадити електронний сервіс для проведення моніторингу дотримання самоізоляції і/або обсервації особами, які потребують зазначених протиепідемічних заходів.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine