Американський боксер вимагає повернути йому титул WBC у категорії Ломаченка

Американський боксер Девін Хейні вимагає відновити його у статусі чемпіона світу WBC у легкій вазі, де трьома титулами володіє українець Василь Ломаченко

Про це повідомляє BoxingScene.

Хейні відправив офіційне повідомлення до WBC (Всесвітньої боксерської ради) з проханням відновити його в статусі чинного чемпіона світу в легкій вазі (до 61,2 кг). За інформацією джерела WBC відповість американцю протягом найближчого тижня.

"Прямо зараз я маю намір захистити свій титул проти обов'язкового претендента Хав'єра Фортуни. Як ви розумієте, я зобов'язаний надати йому шанс, так що він повинен стати моїм наступним суперником. Після цього я буду готовий до великих боїв", - заявив Хейні.

Девін Хейні став чемпіоном WBC після того, як організація присвоїла звання "франчайзнгового" чемпіона Василю Ломаченко. Після цього, американець у листопаді 2019 року встиг провести один успішний захист титулу в бою проти пуерторіканця Альфредо Сантьяго, проте серйозно пошкодив плече і був змушений взяти перерву та залишити титул вакантним.

Читайте також: Промоутерська компанія Ломаченка скасувала усі бої у березні та квітні

Водночас, Хейні отримав звання "чемпіона у відпустці", яке дозволяло йому отримати титульний бій відразу після повернення у великий бокс. Поєдинок за звання чемпіона світу WBC мав відбутися 17 квітня між домініканцем Хав'єром Фортуною та британцем Люком Кемпбеллом, але був скасований через пандемію коронавірусу.

Василь Ломаченко володіє титулами "франчайзингового" чемпіона WBC та поясами WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та WBO (Всесвітньої боксерської організації). Наступний бій він має провести проти чемпіона IBF (Міжнародної боксерської федерації) американцем Теофімо Лопесом.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine