ФІФА оголосила про важливі зміни в регламенті через пандемію

ФІФА дозволила змінити дати трансферного вікна та рекомендувала клубам продовжити контракти з футболістами до фактичного закінчення нинішнього сезону

Про це повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Через безпрецедентну ситуацію викликану пандемією коронавірусу, Міжнародна федерація футболу дозволила змінити терміни трансферних вікон. Конкретні дати не вказані - це рішення буде ухвалено пізніше.

Крім того, у ФІФА пропонують продовжити контракти всіх гравців до фактичного закінчення сезону, якщо чинні угоди закінчуються влітку 2020 року. При цьому, якщо такий гравець все ж вирішить змінити клуб після закінчення дії контракту, він отримає таку можливість.

Також ФІФА рекомендує гравцям і клубам дійти згоди з приводу можливого скорочення зарплат на період пандемії. Якщо ж сторони не досягнуть згоди, рішення про розірвання трудового договору буде прийматися в установленому порядку з урахуванням кількох факторів: чи була спроба дійти згоди, економічного становища клубу, пропорційності в питанні змін умов контракту, чи мало місце однакове ставлення до всіх гравців, а також розміру заробітку гравця після рішення про скорочення зарплати.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine