Іспанія планує поступове повернення до "нормального життя" з 26 квітня

Міністр фінансів Іспанії Марія Хесус Монтеро заявила, що уряд планує почати поступове послаблення карантинних заходів, введених у країні через коронавірус, з 26 квітня

Про це повідомляє El Pais.

За словами Монтеро, після завершення режиму надзвичайного стану уряд має намір вжити прогресивні заходи, щоб громадяни могли поступово "повернутися до свого нормального життя". Послаблення відбуватиметься поступово і з дотриманням рекомендацій експертів, щоб уникнути нового спалаху коронавірусу.

"Після 26 квітня почнеться деескалація - це буде відбуватися у такий спосіб, щоб жителі країни могли поступово і впорядковано повертатися до нормального життя, на вулиці, площі, у дуже впорядкований спосіб, щоб не було нового піку і повернення до інфекції", - заявила вона.

Читайте також: Європі не час послаблювати карантин, - ВООЗ

Наразі іспанський уряд розробляє різні сценарії послаблення обмежень, однак Монтеро відмовилася розповідати про них, адже остаточне рішення ще не ухвалено.

Зазначимо, що Іспанія є другою у світі країною за кількістю підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Станом на ранок 8 квітня в країні було виявлено 146 690 випадків COVID-19, з них понад 14,5 тис. - летальні.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine