Корпорація “АТБ” передала лікарні ім.Мечникова унікальну систему діагностики

Компактний багатофункціональний прилад дозволить оперативно виявляти у мешканців міста та області захворювання на COVID-19

Корпорація “АТБ” передала лабораторному центру обласної клінічної лікарні імені Мечникова унікальну систему діагностики. Компактний багатофункціональний прилад дозволить оперативно виявляти у мешканців міста та області захворювання на COVID-19. Це сучасна високопродуктивна система для проведення діагностики на полімеразну ланцюгову реакцію та мультиплексного аналізу.

“Цей прилад дозволить виявляти усі вірусні захворювання в режимі реального часу. Він може одночасно проводити 90-100 аналізів одночасно. Всі наші пацієнти, які проходитимуть діагностику на швидких тестах на коронавірус, зможуть пройти повноцінне обстеження на обладнанні, яке дає майже 100 відсоткову гарантію. Ми віримо, що така робота дасть можливість багатьом людям Дніпра та Дніпропетровської області обовязково вчасно поставити діагноз та отримати лікування. Всі епідемії проходять, вони недовгі. А діагностика, допомога людям залишаться. Це найголовніше”, - розповідає головний лікар обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.


Загалом корпорація “АТБ” закупила 12 приладів для діагностики на суму близько 10 млн.грн. Їх передадуть обласним лабораторним центрам та лікарням у Житомирі, Полтаві, Івано-Франківську, Львові, Сумах, Чернівцях, Херсоні, Чернігові та Києві. 

“Корпорація “АТБ” на прохання Офісу Президента виділила 10 мільйонів гривень на закупівлю ультрасучасних систем діагностики, які були закуплені у Франції та буквально минулого тижня доставлені в Україну. Ці системи дозволять в режимі реального часу проводити діагностику та виявляти інфекційні захворювання”, - каже директор Благодійного Фонду корпорації “АТБ” Сергій Демченко.

З 3 квітня “АТБ” як соціально відповідальний бізнес спільно з Міністерством соціальної політики запустили ще один благодійний проєкт. Це адресна допомога соціально незахищеним верствам населення. Представники соціальних служб передають продуктові набори та товари повсякденного вжитку. Бюджет проєкту — 100 мільйонів гривень.