Папа Римський назвав пандемію коронавірусу "відповіддю природи" на зміну клімату

Папа Римський Франциск вважає, що пандемія коронавірусу в світі є однією з "відповідей природи" на дії людей, які ігнорують екологічну кризу

Про це повідомляє CNN.

На думку Франциска, світ має уповільнити темпи виробництва і споживання та навчитися розуміти і споглядати світ природи.

"Ми не відреагували на часткові катастрофи. Хто зараз говорить про пожежі в Австралії чи пам'ятає, що 18 місяців тому човен міг перетнути Північний полюс, тому що всі льодовики розтанули? Хто зараз говорить про повені?", - зазначив Папа в інтерв'ю британському католицькому журналісту Остіну Айвері.

Франциск вважає, що спалах коронавірусу сталася через безвідповідальне ставлення людей до природи.

"Я не знаю, чи було це помстою природи, але це, безумовно, є реакцією природи", - заявив Папа Римський.

Він також заявив, що стурбований популістськими заявами деяких державних лідерів, які, за словами Франциска, виголошують промови, що нагадують Гітлера в 1933 році.

"Мене турбує лицемірство деяких політичних діячів, які говорять про те, що можуть зіткнутися з кризою, про проблему голоду в світі, але водночас виробляють зброю", - резюмував Франциск.

За даними сайту Worldоmeter, станом на ранок 8 квітня у світі зафіксовано 1 431 951 випадок коронавірусу, зокрема 82 085 осіб померли, 302 209 одужали.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine