Поліція розслідує порушення карантину мером Запоріжжя через запуск громадського транспорту у місті

Поліцією відкрито кримінальне провадження щодо ймовірного порушення мером Запоріжжя Володимиром Буряком вимог карантину

Про це повідомила керівниця відділу комунікації головного управління Національної поліції у Запорізькій області Катерина Людвіку у коментарі для "Радіо Свобода".

За її словами, поліція веде розслідування  за статтею 325 Кримінального кодексу України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. 

Читайте також: Посилення карантину: в Запоріжжі відмовилися зупиняти рух громадського транспорту

8 квітня працівники поліції та СБУ проводять перевірку дотримання вимог карантину автотранспортними підприємствами Запоріжжя, що надають послуги перевезення громадським транспортом.

Напередодні президент Володимира Зеленський у своєму відеозвернені розкритикував дії мера Запоріжжя, який вирішив не зупиняти рух маршруток і автобусів у місті з 6 квітня.

Зеленський заявив: "Хочу звернути увагу на ситуацію, коли мер Запоріжжя порушує постанову уряду і запускає в місті громадський транспорт. Ці дії вже отримали реакцію Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ. Я хочу наголосити для голів усіх українських міст та сіл на обов’язковому виконанні усіх обмежень, пов’язаних з протидією коронавірусу".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb