"Спроба встановити контроль над суддями": адвокат Новіков про кримінальну справу проти Порошенка

Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що подібні дії - це спроба встановити додатковий контроль над суддями й дискредитувати Верховний суд

Про це заявив адвокат Порошенка під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Спроба переводити в кримінальну площину питання конституційних повноважень по призначенню суддів - це треш. Ця історія стала публічною. Видимо, що той заграний сюжет вже став непристойним. Зараз іде спроба ту саму "начинку" завернути у нову обгортку. Я думаю, що вона буде такою ж неуспішною. Тому що правового наповнення там немає. Ці спроби дискредитують Верховний суд і всіх суддів Верховного суду. Ми деякий час не будемо знати, хто ті працівники Верховного суду позначені в релізі, який вони подали. Над цим сюжетом нависає, як жирний знак питання, над усіма суддями. Це дискредитує Верховний суд всередині країни й за межами", - заявив Новіков.

Новіков також наголосив, що такі дії представляють спробу встановити додатковий контроль над Верховним судом і суддями.

"Це безумовно представляє спробу встановити контроль, додатковий контроль над Верховним судом і суддями. Як будь-яка кримінальна справа, яка дозволяє викликати людей на допити, проводити слідчі дії, тиснути. Це означає, що на фоні розвитку справи Привату, яке дуже чутливе для президента Зеленського, Офіс президента та адміністрація президента додатково отримує важелі контролю над правосуддям України. Незалежно як цю ситуацію буде зараз коментувати Венедіктова та інші люди, об'єктивно це виглядає так", - зауважив адвокат Порошенка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb