Село під Римом перетворили в лабораторію з вивчення коронавірусу

В Італії село Неролі на 1,9 тисяч жителів повністю ізолювали після того, як число підтверджених випадків зараження коронавірусом досягло 77

Про це повідомляє BBC.

Тепер село, яке знаходиться недалеко від Риму, перетворили в лабораторію з вивчення хвороби. В'їзд у нього закрили, тепер його охороняють військові.

Зазначається, що все населення протестують на коронавірус. Вчені хочуть встановити, у кого із заражених виражені симптоми, а у кого їх немає. Потім вони випробують можливі методи лікування.

"Все сталося дуже швидко. Прийшли військові і сказали: Ніхто не може увійти або вийти. Ми дуже засмучені. Ми заплутались. Люди дзвонять мені і питають: Ми всі хворіємо? Що відбувається?" – зазначила мер Неролі Сабіна Гранеро.

Вірус поширився з місцевого будинку престарілих. Двоє людей померли, інших госпіталізували.

Читайте також: Епідемія коронавірусу в Італії сповільнилась

"Спочатку це не було схоже на коронавірус, – говорить доктор Кассилі, яка також заразилася COVID-19. – Все почалося з того, що кілька людей захворіли, нічого незвичайного. Адже вони (мешканці будинку престарілих - НВ) старі. У нас навіть є жінка, якій 104 роки".

Як зазначає представник Міністерства охорони здоров'я Італії, село Неролі цікавить дослідників, тому що число його жителів невелике і всіх можна швидко перевірити.

Наразі Італія займає в Європі перше місце за кількістю загиблих від коронавірусу. Станом на 7 квітня їхня кількість становить 17 127 осіб. Всього в Італії діагноз COVID-19 підтвердили у 135 586 осіб.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine