В травні почнемо вести розмову про можливе послаблення карантину, - Шмигаль

Очільник уряду Денис Шмигаль заявив, що у квітні не очікується пом’якшення карантинних заходів

Про це Шмигаль заявив на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

"Якщо буде зафіксовано зниження динаміки захворюваності, то лише в травні ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях, яка розійшлась вчора", - сказав Шмигаль.

За його словами, протягом квітня уряд не відступить від карантинного режиму. Скоріше за все карантин буде продовжено до початку травня.

"В травні за умов позитивної динаміки ми запустимо українську економіку за визначеним планом, який буде додатково повідомлений урядом. Кожен буде знати свою роль, час і місце, коли він почне працювати, які будуть соціальні стандарти нашого життя в травні", - додав Шмигаль.

Шмигаль уточнив, що йдеться по масковий режим, соціальні дистанції, розтермінування в часі початку і завершення роботи.

В Офісі президента також заявили, що не йдеться про пом’якшення карантинних заходів.

"Наразі не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування. Такої згоди дійшли на традиційній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом", - йдеться у повідомленні.

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine