Американському боксеру віддали титул, який належав Ломаченку

Американського боксера Девіна Хейні відновили у статусі чемпіона світу WBC у легкій вазі, яким раніше володів українець Василь Ломаченко

Про це заявив президент WBC (Всесвітньої боксерської ради) Маурісіо Сулейман, повідомляє BoxingScene.

Титул WBC було оголошено вакантним після того, як "регулярний" чемпіон у легкій вазі (до 61,2 кг) Девін Хейні отримав травму, а титул було проголошено вакантним.

Його мали розіграти перші два номери рейтингу WBC – домініканець Хав'єр Фортуна та британець Люк Кемпбелл. Проте, через пандемію коронавірусу бій перенесли. Водночас, Хейні виступив з вимогою відновити його у статусі, що WBC і зробила.

До 2019 року "регулярним" титулом WBC володів Василь Ломаченко, однак організація його підвищила у статусі та зробила українця "франчайзинговим" чемпіоном. Паралельно WBC залишила звичайний чемпіонський пояс, який віддали Хейні.

Наразі Василь Ломаченко володіє титулами "франчайзингового" чемпіона WBC та поясами WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) та WBO (Всесвітньої боксерської організації). Наступний бій він має провести проти чемпіона IBF (Міжнародної боксерської федерації) американцем Теофімо Лопесом.