Генсек ООН заявив про сплеск домашнього насильства у світі під час карантину

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що у світі сплеск домашнього насильства та закликав протидіяти гендерному насильству

Про це у Facebook повідомило Постійне представництво України при ООН.

"За останні тижні, коли економічний та соціальний тиск і страх зростали, у світі спостерігався жахливий глобальний сплеск домашнього насильства", - заявив Гутерріш.

За його словами, у деяких країнах кількість жінок, які звертаються до служб підтримки, зросла удвічі з початку оголошення карантину через коронавірус.

Генсек ООН зауважив, що наразі місцеві групи підтримки паралізовані через карантинні обмеження, або не мають коштів. Кризовий стан також переживають притулки для постраждалих від домашнього насильства.

"Я закликаю всі уряди зробити так, щоби заходи запобігання й уникнення насильства над жінками стали ключовою частиною їхніх національних планів реагування на COVID-19", - наголосив Гутерріш.

Гутерріш також зазначив, що це означає збільшення інвестицій в онлайн-сервіси та організації громадянського суспільства, переслідування кривдників у судовому порядку, організацію мереж попередження про насильство в аптеках і продуктових магазинах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb