Ляшко перевірив тести на коронавірус у Миколаївській області через відсутність у регіоні заражених

Головний санлікар України Віктор Ляшко зробив перевірку лабораторних тестів на COVID-19, відправивши їх в іншу область. Тести підтвердили негативні результати

Про це заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив на брифінгу під час візиту в область.

“Основна мета - переглянути алгоритми, які працюють на території Миколаївської області, щоб зрозуміти, чи все працює правильно, або десь є збій, який не дозволяє виявити хворих з коронавірусною хворобою”, – пояснив Ляшко мету візиту.

Він зазначив, що  перед приїздом зібрали аналізи у пацієнтів з пневмонією в одній з лікарень Миколаєва і направили їх в іншу лабораторію за межами області. У підсумку результати на коронавірус виявилися негативними.

"Результат, який ми отримали, показує, що дослідження збігаються. Тому ми зараз поїдемо далі відслідковувати весь алгоритм: від телефонного дзвінка пацієнта з підозрою, до сімейного лікаря, в швидку медичну допомогу, до мобільної бригаді, яка має виїжджати і збирати зразки", - заявив Ляшко.

Він додав, що лікарні Миколаївської області перевірять на наявність засобів індивідуального захисту і апаратів для реанімаційних заходів.

Відео видання - "Преступности.НЕТ"

Перевірена інформація про коронавірус в Україні! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/coronavirus_in_ukraine